Hiperbarikuskamra-terápia

A hiperbarikus oxigénterápia során az oxigén koncentrációját akár hússzorosára is növeljük. Mégpedig ott, ahol a legnagyobb szükség van rá, a különféleképpen károsodott legkisebb sejtek körül. Az oxigénnek be kell jutnia az érrendszerbe, át kell hatolnia azokon a rétegeken, amelyek az ereken érelmeszesedés, cukorbetegség, különféle neuorológiai megbetegedés következtében keletkezhetnek, s ami miatt a véredények megvastagodnak.

Terápiás eljárás

1. fázis

Nyomásnövelés – kompresszió

A hiperbarikus kamra lezárása után a kamra belsejébe 1,5-3 psi értékre (ami a normál légköri nyomás 1,5-3-szorosa) sűrített levegő áramlik. A kompresszió körülbelül 15 percig tart. Amint a hiperbarikus kamrában a nyomás növekszik, a kamrában lévő levegő hőmérsékletének a növekedését is érezni fogja. Ez normális fizikai jelenség.

A szakasz hozzávetőleges időtartama: 15 perc

2. fázis

Túlnyomás

Ebben a szakaszban a kamrában fenntartott nyomás folyamatosan 1,5 – 3 psi. A túlnyomást a kamrát kezelő személyzet az ügyféllel folytatott kommunikáció alapján állítja be. Ez a kommunikáció közvetlenül a kezelés során zajlik.

A szakasz hozzávetőleges időtartama: 30 perc

3. fázis

Nyomáscsökentés – dekompresszió

Ez a szakasz körülbelül 15 percig tart. Ezalatt a hiperbarikus kamrában lévő nyomás visszaesik a környezeti nyomás szintjére. Miközben a nyomás esik, bedugulhat a füle és azt is érzékelheti, hogy a kamrában lévő levegő lehűlt.

A szakasz hozzávetőleges időtartama: 15 perc

Érdekli a terápia a hiperbárikus kamrában?

Bármilyen érdelkődés esetén kapcsolatba léphet a következő telefon számon, vagy E-mail címünkön.

Név *
E-mail *
Telefon szám
Érdeklődés tárgya
Az Ön üzete

* kötelező információ

Az űrlap a reCAPTCHA és a Google személyes adatok feldolgozásával és a használati feltételeivelvan védve.